Search

SAVRŠEN BALANS

SAVRŠEN BALANS

Ovo ljeto odlučno koračajte do zdravih navika i započnite fitnes rutinu u savremeno opremljenom centru Fitness Universe.

POVEŽITE SE SA SVOJIM ZDRAVLJEM

Biti fit ne znači samo trčati na traci u dugim intervalima ili samo podizati velike težine, već i imati zdravo tijelo, zdrav duh i neizostavan redovan trening. Kada govorimo o fit izgledu i dobrom zdravlju, balans je najbolji sistem kojim dolazite do željenih rezultata.

Fitnes balans ima tri bitna dijela: redovan TRENING, uravnoteženu ISHRANU i adekvatan ODMOR.

JEDITE ZDRAVO

Vaša ishrana ima najveći uticaj u nastojanju da se postigne fit izgled i dobro zdravlje. Kada pominjemo zdravlje i ishranu stavljamo akcenat na pet uravnoteženih obroka. Rekreativac može sebi priuštiti povremena gurmanska zadovoljstva, ali isto tako mora birati manje kalorične obroke i razmišljati o veličini porcije koju jede.

Ukoliko niste sigurni kako izbalansirati unos ugljikohidrata, proteina, vitamina i minerala potražite pomoć trenera u centru za rekreaciju i sport Fitness Universe. Oni će prilagoditi program ishrane Vašem stilu života, svakodnevnoj potrošnji kalorija i zdravlju kojem težite.

UŽIVAJTE U REDOVNOM TRENINGU

Fit izgled zahtijeva posvećenost redovnim treninzima. Prvi korak koji trebate napraviti jeste da od trenera u fitnes centru tražite prilagođen program vježbanja koji odgovara vašoj građi i fizičkoj kondiciji. Centar Fitness Universe uz članarinu svakom članu poklanja fitnes program sa osmišljenim treningom po danima. Redovan trening za rekreativca znači minimalno tri treninga sedmično.

Pored osnovnih stvari koje prave fitnes balans (TRENING + ISHRANA + ODMOR), MOTIVACIJA je sljedeći ključni element.

Postoje brojni savjeti uz pomoć kojih ćete ostati motivirani za rane jutarnje vježbe ili vaše popodnevne treninge. Za početak napravite muzičku listu sa vašim omiljenim energičnim pjesmama, ili napravite tabelu u kojoj ćete svake sedmice pratiti napredak obima i kilaže.

Motivaciji sigurno pridonosi kvalitet sprava na kojima trenirate, stručnost trenera koji vas vode i atmosfera u kojoj vježbate. Ugodna atmosfera Fitness Universe centra, klimatizirane sale za fitnes i aerobik, kvalitetne sprave i rekviziti, trening čine lakšim. Prvi napredak na tijelu koji primjetite donijeti će uživanje. Od tog trenutka trening će postati sastavni dio svakodnevnice.

Sve čitaoce VitalPlusa pozivamo da započnu novi stil života i iskoriste aktuelnu akciju u Fitness Universe. Iskoristite pogodnost za dvoje ”Vi + Vaš prijatelj” za neograničeno korištenje fitnesa i aerobnih časova po cijeni od 99,00 KM! Posjetite nas u Importanne centru. – Fitness Universe tim, Sarajevo