Search

Prvi inovativni probiotik PharmaS PROBalans na tržištu BiH

Prvi inovativni probiotik PharmaS PROBalans na tržištu BiH

Farmaceutska kompanija PharmaS predstavlja novi inovativni probiotik PharmaS PROBalans, namijenjen postizanju i održavanju ravnoteže probave i metabolizma. PharmaS PROBalans se koristi za brzo uspostavljanje prirodne ravnoteže i regulaciju crijevne mikroflore. Tome doprinosi sinergijsko djelovanje probiotskih sojeva, apigenin iz cvijeta kamilice, ekstrakt paprene metvice za protivupalno djelovanje te cink i vitamin B6 kao potpora metabolizmu.

PharmaS PROBalans je ujedno i jedini probiotik za probavu i reguliranje crijevne mikroflore koji sadrži prirodni apigenin. Upravo značajna količina flavonoida apigenina, dragocjenog ekstrakta kamilice, ima antioksidativno, protivupalno i antikancerogeno djelovanje, a i djeluje puno brže od ostalih sličnih preparata.

Uz sve to ovaj probiotik pomaže kod nadutosti, zatvora i dijareje te olakšava probavne probleme na putovanjima. Također, pomaže kod sindroma iritabilnog crijeva, smanjuje negativno djelovanje antibiotika na probavni sistem, te djeluje kod crijevnih virusnih i bakterijskih infekcija.

Jedna od novosti je i želučanootporna vegetabilna kapsula čime se omogućava da veći broj dobrih probiotičkih bakterija uspiju preživjeti kiseli medij želučanog soka i njihov prolaz u tanko i debelo crijevo čime se postiže puna efikasnost PharmaS PROBalansa koji je pogodan i za vegetarijance i vegane.

Potražite u svim apotekama.