Search
web

Maska od banane i meda za suhu kožu lica

Maska od banane i meda za suhu kožu lica

Hladni zimski dani loše utiču na našu kožu. Zbog niskih temperatura, vjetra, boravka u vještački zagrijanim i isušenim prostorijama koža postaje osjetljivija nego inače.

Zima je skoro iza nas i svi jedva čekamo sunčane i tople dane. Međutim, ona ostavlja i posljedice na našoj koži, pogotovo na koži lica. Tokom zimskih uslova često dolazi do isušivanja, perutanja, crvenila i zategnutosti kože.

Ponekad koža na licu bude toliko iritirana i osjetljiva da čak i najblaži kozmetički proizvodi mogu izazvati peckanje. Srećom, postoje prirodni recepti koji vam mogu pomoći da nahranite kožu i ublažite posljedice zime.

Jedan od njih je maska od banane, meda, zobi i kokosovog ulja koja umiruje, hidrira, te koži daje prirodan i zdrav sjaj.

Sastojci:

  • 1 banana
  • ¼ šolje zobi
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika kokosovog ulja

Priprema:

Dodajte sve sastojke u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim smjesu prebacite u posudu koja se dobro zatvara i stavite u frižider na 30 minuta da se ohladi.

U međuvremenu lice operite prirodnim organskim sredstvom za čišćenje, zatim lagano posušite. Nanesite smjesu na upaljeni dio, ili cijelo lice. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta.

Masku isperite toplom vodom bez korištenja sapuna. Lice posušite i nanesite malu količinu kokosovog ulja kao hidratantnu kremu.

(MindBodyGreen)web