Search

Pečeno povrće s mozzarellom

Pečeno povrće s mozzarellom
Recept: Amela Harbinja (Sarajevo)

Sastojci:

250 g tikvica

200 g crvene paprike

250 g patlidžana

1 kašika mješavine mediteranskih začina

1 kašika maslinovog ulja

200 g mozzarelle

Za preljev:

2 kašike nasjeckanog bosiljka

3 kašike maslinovog ulja

1 prstohvat mljevene slačice

½ kašičice bijelog luka u granulama

1 kašičica sirćeta

malo bibera

Priprema:

Tikvice, paprike i patlidžan narežite na tanke kriške, pospite mješavinom začina i poprskajte uljem. Na tavi propecite pripremljeno povrće. Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, slačicom, bijelim lukom, sirćetom i biberom. Toplo povrće složite na tanjir, pa po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte preljevom. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.