Search

Primjena lokalnog analgetika – Fastum Gel

Primjena lokalnog analgetika – Fastum Gel

Bole vas mišići, kosti ili zglobovi? Prije nego uzmete tabletu protiv bolova, pokušajte ukloniti bol sa lokalnim analgetikom. Najveću skupinu analgetika, odnosno lijekova protiv bola, čine nesteroidni protuupalni lijekovi koji se najčešće uzimaju oralno (na usta). Međutim, oralno uzimanje navedenih lijekova može izazvati ozbiljne neželjene nuspojave koje najčešće pogađaju sistem organa za varenje.

Lokalni analgetici su farmaceutski oblici u formi gela, kreme, masti ili nekom drugom obliku, koji se nanose na kožu kako bi lijek protiv bola prodro kroz kožu i dospio na mjesto bola ili upale. Lokalni analgetici isporučuju lijek tačno na mjesto bola i upale zaobilazeći organe za varenje i samim tim neželjene efekte na njih.

Fastum ples_ljep i_ zdr1-2_print

Kako odabrati dovoljno efikasan lokalni analgetik?

Svi lijekovi za lokalnu upotrebu nisu jednako i dovoljno efikasni!

Neki gelovi, kreme i masti ne mogu isporučiti potrebnu količinu lijeka kroz kožu na mjesto bola i upale. Kod takvih preparata lijek u velikoj količini ostaje na površini kože neiskorišten, a pacijenti ostaju nezadovoljni sa terapijom.

Fastum Gel je lijek njemačke kvalitete koji zahvaljujući jedinstvenoj gel formulaciji isporučuje visoku količinu lijeka kroz kožu na mjesto bola i upale. Dodatak eterskog ulja lavande i naranče dodatno djeluju umirujuće.

Fastum Gel je namijenjen svima koji pate od bolova u mišićima, kostima, zglobovima bilo da su izazvani povredom ili nekim degenerativnim oboljenjem ili reumom.

Fastum Gel se korisi i u fizikalnoj terapiji u kombinaciji sa ultrazvukom ili elektroforezom gdje poboljšava efekat same terapije i ubrzava ozdravljenje. Kod svih ovih bolnih stanja, Fastum Gel može biti glavno terapijsko sredstvo ili pomoć drugim oblicima terapije.

Ako osjetite bol u mišićima ili zglobovima, prije nego što uzmete tabletu, pokušajte ukloniti bol uz pomoć Fastum Gela.

Provjerite zašto je Fastum Gel izbor miliona pacijenata, doktora, farmaceuta širom svijeta!

(PR ČLANAK)