Search
web

Ured za kulturu i turizam Turske podržat će bh. maratonku Sanju Kavaz

Ured  za kulturu i turizam Turske podržat će bh. maratonku Sanju Kavaz

Ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Soner Şahin, razgovarao je u Uredu savjednika za kulturu i turizam sa Sanjom Kavaz, maratonkom iz Bosne i Hercegovine koja je učestvovala na The North Face Cappadocia Ultra Trail 2015 ultramaratonu u Turskoj.

Sanja Kavaz 2 (1)

Sanja Kavaz je 24. oktobra/listopada ove godine istrčala ovu, skoro 110 kilometara dugu, trku te do cilja stigla sat i 10 minuta prije propisanog dozvoljenog vremena.

Soner Şahin čestitao je sportistkinji na uspješno istrčanoj trci te iskazao zadovoljstvo činjenicom da je na ovogodišnjoj trci u Kapadokiji i Bosna i Hercegovina imala svoje predstavnike. Şahin je Kavazovoj obećao i podršku Ureda za kulturu i turizam za njeno učešće u ovoj trci naredne godine.

Sanja Kavaz zahvalila se Atašeu što je prepoznao njen uspjeh i pružio priliku da sa njim podijeli svoja iskustva iz Kapadokije. Kavaz je istaknula da je zadovoljna uslovima koje Cappadocia Ultra Trail pruža učesnicima trke i naglasila da namjerava i sljedeće godine uzeti učešće u ovoj trci, te se zahvalila Uredu na obećanoj podršci.

The North Face Cappadocia Ultra Trail 2015 je ultramararatonska trka po vrletima jedinstvene regije Kapadokija u Turskoj, području pod zaštitom UNESCO-a, na 3.485 metara iznad površine mora. Trka je duga oko 100 kilometara, a učesnici su dužni istrčati dionicu za manje od 22 sata. Trka se održava u mjesecu oktobru/listopadu, a mogu učestvovati  punoljetni profesionalni trkači.

cappadocia panorama
web