Search

Lysobact DUO® lozenge – dodatna terapijska opcija u liječenju upalnih stanja usne šupljine i grla

Lysobact DUO® lozenge – dodatna terapijska opcija u liječenju upalnih stanja usne šupljine i grla

S ciljem zadovoljavanja potreba pacijenata, pored već poznatog oblika Lysobact Spray®, kompanija Bosnalijek d.d. plasirala je na tržište novi oblik, lozenge pod zaštićenim nazivom Lysobact DUO®.

Lysobact DUO® namijenjen je za oralnu upotrebu, u obliku tableta (lozengi) koje se otapaju u ustima. Tablete su obogaćene prijatnom aromom peperminta. Lysobact DUO® posebno je pogodan za osobe koje preferiraju čvrste oralne oblike lijekova, ili iz nekog drugog razloga ne mogu koristiti lijekove u obliku spreja.

Lysobact DUO® sadrži lizozim i cetilpiridin koji pokazuju sinergističko (zajedničko) antimikrobno djelovanje tj. djeluju na bakterije, viruse i gljivice. Pored toga lizozim u sastavu Lysobact DUO®lozengi smiruje upalni proces, pomaže zarastanje rana i oštećenja sluznice usne šupljine, ubrzava ozdravljenje, štiti sluznicu usne šupljine i grla, pojačava lokalni imuni odgovor sluznice te dovodi do blagog analgetskog učinka. Ovaj lijek sadrži sorbitol kao zaslađivač, tako da je prilagođen dijabetičarima.

Lysobact DUO® predstavlja idealno terapijsko rješenje kod grlobolja, upala grla i sluznice usne šupljine bilo koje etiologije, upala desni, afti te stanja nakon stomatoloških ili hirurških intervencija u području usne šupljine i grla. Lysobact DUO® lozenge se mogu koristiti i kao podrška antibiotskoj terapiji u liječenju bakterijskih oboljenja sluznice ždrijela i usne šupljine.

Lijek je namijenjen za primjenu odraslima i djeci starijoj od 6 godina, a može se nabaviti u svim apotekama bez ljekarskog recepta. Za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.