Search

Dietpharm Magnezij – ako želite najbolje!

Dietpharm Magnezij  – ako želite najbolje!

Posljednjih godina magnezij se strelovitom brzinom popeo na ljestvici popularnih dodatka prehrani – što zbog činjenice da je esencijalan za osnovne fiziološke funkcije organizma, što zbog svoje pristupačnosti i neškodljivosti.

Magnezij igra izuzetno važnu ulogu u metabolizmu, a o tome svjedoči i činjenica da je potreban za odvijanje više od 300 enzimskih reakcija u tijelu. Potreban nam je u količini od 300 do 420 mg dnevno, ovisno o dobu i spolu (muškarcima je potrebno više magnezija nego ženama), a dnevna referentna hranjiva vrijednost za odrasle osobe iznosi 375 mg.

Studije pokazuju da približno polovina ljudi u razvijenim zapadnim zemljama ne unosi propisane količine magnezija putem prehrane. Budući da su najbogatiji izvori magnezija sjemenke, orašasti plodovi i žitarice, ne čudi što je prehrana siromašna tim mineralom, posebice uzmemo li u obzir da se tipična, zapadnjački orijentirana prehrana temelji uglavnom na industrijski prerađenoj hrani i vrlo rijetko sadrži značajne količine namirnica bogatih magnezijem.

Iz tog razloga, za nadopunu prehrane i postizanje dobro poznatih blagotvornih učinaka, posebno korisnima se smatraju dodaci  prehrani s magnezijem.

Naši dodaci prehrani Magnezij 375 šumeće tablete i Magnezij 375 + B kompleks granule su idealni proizvodi kada je u pitanju unos dnevnih potreba magnezija. Magnezij 375 šumeće tablete sadrže i vitaminC i vitamin B6  koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Dnevno preporučamo 1 Magnezij 375 šumeću tabletu samo otopiti u čaši vode i popiti.

Magnezij DIREKT + B kompleks granule sadrže također 375 mg magnezija, ali i Vitamin B1 (tiamin) koji doprinosi normalnoj funkciji srca, Vitamin B2 (riboflavin), niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, folat (folna kiselina) i vitamin B12 koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamin B1 (tiamin) i  biotin doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije. Granule se direktno i lako  tope u ustima , bez upotrebe vode. Odličnog su okusa citrusa. Dnevno preporučamo 1 vrećicu Magnezij 375 + B kompleks granula.

Dostupni samo u ljekarnama.