Search

Krem supa od divljih šparoga

Krem supa od divljih šparoga

Recept i foto: Almo Čatlak (www.finirecepti.hr)

Sastojci:

500 g svježih šparoga

60 g maslaca

1 povrtna juha iz kocke

250 ml mlijeka

1 žlica škrobnog brašna

1 dl vrhnja za kuhanje

muškatni oraščić

sol

 

Priprema:

Šparoge operemo, očistimo, narežemo na trećine i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga kuhamo otprilike 10-15 minuta.

Vrhove šparoga izvadimo i stavimo na stranu, a preostale šparoge izmiksamo sa štapnim mikserom. Dodamo maslac, mlijeko, 1 povrtnu kocku i začinimo solju.

U manjoj zdjelici pomiješamo malo vode od kuhanja, 1 žlicu škrobnog brašna i 1 dcl vrhnja za kuhanje te zajedno dodamo u juhu.

Pustimo da zavri pa dodamo ohlađene i narezane šparoge, začinimo sa malo muškatnog oraščića i po želji bijelog papra i kuhamo još malo da se šparoge ugriju.

Pred sam kraj dodamo svježe kosanog peršina. Juhu dodatno ukrasimo sa kockicama svježe preprženog kruha.