Search

IZLOŽBA RADOVA UMJETNICE MAIDE GARIĆ U RAIFFEISEN GALERIJI

IZLOŽBA RADOVA UMJETNICE MAIDE GARIĆ U RAIFFEISEN GALERIJI

U prostoru Raiffeisen GALERIJE svoje radove je izložila mlada umjetnica Maida Garić, studentica slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Dobitnica je dvije plakete sa internacionalnih konkursa za likovno stvaralaštvo u Makedoniji i Sloveniji, a tokom studija učestvovala je na brojnim zajedničkim izložbama.

U okviru sedmogodišnje saradnje Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti svake godine organizuje se zajednička izložba najuspješnijih studentskih radova za tu godinu a Banka najbolje studente nagradi jednokratnim stipendijama. Nakon zajedničke, slijede samostalne izložbe studenata, te je ovo treća samostalna izložba u 2016. godini. Umjetnike koji će izlagati svoja djela u GALERIJI bira Akademija likovnih umjetnosti.

Izložbe su prodajnog karaktera, te svi zainteresovani posjetioci mogu dati doprinos umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela. Izložba studentice Maide Garić se može pogledati u Raiffeisen GALERIJI koja se nalazi u zgradi Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, u periodu od 08:00 do 16:00 sati.