Search

Kako na prirodan način poboljšati varenje hrane?

Kako na prirodan način poboljšati varenje hrane?

Uzimanje veće količine hrane, masne i „teške hrane“ te hrane koju inače ne jedemo, može uzrokovati pojavu probavnih  tegoba kao što su: osjećaj težine, nelagoda, nadutost, bol u stomaku, proljev ili zatvor. Često kažemo da nam je neka hrana „teško pala na želudac“.

Pangest® (pankreatin)  je prirodni proizvod namijenjen osobama koje konzumiraju obilne obroke ili „tešku“ hranu koja opterećuje probavne organe, te izaziva nelagodu ili bol u stomaku, osjećaj težine, nadutost, proljev ili zatvor.

Pangest® brzo i efikasno reguliše probavu masti, ugljikohidrata i proteina, te doprinosi boljem iskorištavanju hranjivih materija iz hrane. Djeluje lokalno, a mogu ga koristiti osobe oboljele od šećerne bolesti.

Potražite u svim apotekama, bez ljekarskog recepta.

(Sponzorisani tekst)