Search

Mobilna aplikacija za nezaposlene Job Club

Mobilna aplikacija za nezaposlene Job Club

Mobilna aplikacija za nezaposlene ”Job Club” kreirana je s ciljem olakšavanja traženja posla, bolje informisanosti nezaposlenih o istom, te lakše pretrage trenutnih mogućnosti na portalu www.berzarada.ba, a dostupna je preko Google Play Store-a.

 

Aplikacija je kreirana u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, implementira se od 2008. godine. Implementator projekta je njemačka konsultantska kompanija GOPA mbH.

 

U periodu 2016 – 2020 cilj projekta je povećanje zaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini, kroz bolju integraciju mladih žena i muškaraca, naročito iz ugroženih grupa, na tržište rada u BiH.

 

Projekat je prepoznatljiv po uvođenju novih metoda rada u javne službe za zapošljavanje čiji je cilj promjena radnih praksi, prvenstveno uvođenje individualnog i grupnog savjetovanja (Klub za traženje posla) sa ciljem pronalaska zaposlenja za mlade.

 

Da bismo mogućnosti za mlade nezaposlene učinili dostupnim kreirana je mobilna aplikacija Job Club u kojoj možete dobiti savjete za traženje posla, testirati znanje putem kviza, pogledati video materijale uspješnih priča i iskoristiti prilike.