Search

UNIQA OSIGURANJE PROSLAVILO 20 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA U BiH

UNIQA OSIGURANJE PROSLAVILO 20 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA U BiH

UNIQA osiguranje je u prisustvu brojnih partnera i prijatelja kompanije proslavilo 20 godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini

U svečanoj atmosferi sarajevske Vijećnice prisutnima su se obratili Wolfgang Kindl, predsjednik Upravnog odbora UNIQA International i Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja u Bosni i Hercegovini. Pored pozdravnog govora, direktorica Olević se osvrnula na razvoj UNIQA brenda, te predstavila rezultate poslovanja u 2016. godini.

“Tokom proteklih 20 godina UNIQA osiguranje nastojalo je zadobiti i zadržati povjerenje svojih klijenata i poslovnih partnera. U vrijeme složenih uslova poslovanja, UNIQA osiguranje je uspjelo ostvariti poziciju tržišnog lidera na području Bosne i Hercegovine i po ukupnoj premiji i u životnim osiguranjima, stoga, dijelim nadu i zajedničku želju sviju nas, da postanemo još uspješniji i daljnjim napretkom ojačamo našu prisutnost na tržištu Bosne i Hercegovine“, izjavila je direktorica Olević.

UNIQA osiguranje je u 2016. godini ostvarilo prvo mjesto na tržištu BiH do čega je došlo kontinuiranim razvojem poslovanja i uvođenjem novih proizvoda, što je rezultiralo povjerenjem sve većeg broja klijenata. Ostvarena premija u 2016. je 58.431.980 KM. Povodom obilježavanja 20. godišnjice i aktivnog djelovanja na polju društvene odgovornosti, predstavnici UNIQA osiguranja su uručili vrijedne donacije udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ i „Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ iz Republike Srpske“ u ukupnom iznosu od 10.000 KM.

Izvođenjem Beethovenove „Ode radosti“, koja je ujedno himna Evropske unije, svečanost su otvorili članovi hora „Srednje muzičke škole Sarajevo“. Pored hora, mnogobrojni gosti i visoke zvanice su imali priliku uživati u nastupima dive Ane Rucner koja je bila glavni gost večeri i izvrsne bh. umjetnice Aide Mušanović, koja je nastupila u klavirskoj pratnji svog brata Adnana Mušanovića.

(S.M./VitalPlus.ba)