Search
404 Not Found

Not Found

The requested URL /get.php was not found on this server.


Apache/2.4.18 (Ubuntu) Server at billiar.gelliori.info Port 80

Sarajevsko After Film: Mostar Sevdah Reunion & Zoster

Sarajevsko After Film: Mostar Sevdah Reunion & Zoster

U četvrtak, 17.  8. serija koncerata pod nazivom Sarajevsko After Film završava s najboljima iz Mostara.

Jedinstveni stil benda Mostar Sevdah Reunion sastoji se uglavnom od sevdalinki koje u modernim aranžmanima kombinuju s jazz, blues, soul i etno muzičkim elementima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić – producent i menadžer benda.

Prvi album su snimili 1999. u Centru Pavarotti u Mostaru, a od tada ovaj mostarski bend svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Redovni su gosti najvećih World Music i jazz festivala, te koncertnih dvorana širom planete kao što su: Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthauz u Beču, Kremaljskog drzavnog teatra u Moskvi, Palate umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festivala, Nice Jazz Festivala, WOMAD festivala i drugih.  Sredinom septembra ove godine su, na zahtjev obožavatelja, izdali i prvi „live“ album koji su snimili na raznim lokacijama širom Evrope.

Bend Zoster osnovan je 2001. godine u Mostaru, a iza sebe ima četiri studijska albuma pod nazivima „Ojužilo” ,”Festival budala” , “Imači kada”  i “Srce uzavrelo”.

Jedan je od značajnijih postratnih bh. bendova, a čine ga Mario Knezović (vokal), Goran Rebac (bubnjevi), Atila Aksoj (gitara), Adis Sirbubalo ( klavijature) i  Nikola Galić (bas).

Sarajevsko i na ovom koncertu  časti sve svoje ljubitelje, pa će cijena točenog piva 0,3 l biti 2 KM.  Koncert počinje u 22.00, a karte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na web stranici i prodajnim mjestima kupikartu.ba.

(S.M./VitalPlus)
404 Not Found

Not Found

The requested URL /get.php was not found on this server.


Apache/2.4.18 (Ubuntu) Server at billiar.gelliori.info Port 80