Search

Započeo je deseti jubilarni Weekend Media Festival – najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije

Započeo je deseti jubilarni Weekend Media Festival – najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije

Deseti jubilarni Weekend Media Festival – najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije –  započeo je juče u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju, a sam početak obilježen je velikim Weekend Welcome Disco Partyjem. 

Organizatori očekuju više od 4500 učesnika koji će u naredna dva dana imati priliku učestvovati na preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje pripremaju brojni zanimljivi govornici iz cijeloga svijeta.

Konferencijski dio Weekenda počinje danas kada će se, između ostalih, održati i interesantno predavanje profesionalnog biciklista Thomasa Raeymaekersa iz Belgije, koji je uprkos dijagnosticiranom dijabetesu tip 1 kada je imao samo 10 godina uspio ostvariti svoj dječački san te je kao junior postao tadašnji UCI-jev prvak svijeta. Raeymaekers je danas sportski direktor juniorskog tima i ambasador Team Novo Nordisk – prvog profesionalnog biciklističkog tima potpuno sastavljenog od dijabetičara.

Danas će se održati i zanimljiva rasprava Srđana Šapera iz McCann Grupe i direktora festivala Tome Ricova s kojim će razgovarati o aktuelnim pitanjima iz područja marketinga, politike i muzike.

Organizatori ističu i panel Baby You Can Drive My Car na kojem će učesnici raspravljati o budućnosti transporta te alternativnim rješenjima i novim modelima usluga prijevoza.

Na panelu Kreativno dokoličarenje doajeni Weekenda govorit će o proteklih deset godina festivala, otkriti kako je nastao koncept kreativnog dokoličarenja i prognozirati narednih deset godina. Andres Granberg govorit će o Facebookovom ulaganju u Švedsku koje je bilo prekretnica za nordijske zemlje. Popodnevni dio programa rezerviran je za Jonathana Calverta, urednika istraživačkog tima The Sunday Timesa iz Velike Britanije koji je razotkrio jedan od najvećih skandala u povijesti nogometa, a Dominik Osterholt iz Googlea otkrit će koje su najvažnije prednosti i najbolje prakse koje bi digitalni oglašivači trebali pratiti kako bi ostali pri vrhu.

Da se deseta godišnjica Weekenda proslavi u revijalnom tonu u petak će se pobrinuti Sajsi MC by Lampshade Media, nakon koje Jägermeister predstavlja “Naspavat ću se sutra” feat. NipplepeopleNik Orosi & Pill Jackson.

I naravno, za vrijeme trajanja Weekenda učesnike će pratit sunčano vrijeme što je još jedan dodatni razlog za dolazak u Rovinj na ovaj najiščekivaniji vikend u godini.

Više informacija potražite na weekendmediafestival.com.

(Tekst i foto: S. Magrđija)