Search

Merkur BH osiguranje pod novim nazivom Vienna osiguranje

Vienna-osiguranje

Vienna osiguranje naziv je pod kojim će Merkur BH osiguranje od sada poslovati na tržištu Bosne i Hercegovine. Uprava kompanije koja je jedna od vodećih u segmentu životnih osiguranja u našoj zemlji, sinoć je ozvaničila početak nove ere u poslovanju pred brojnim zvanicama, klijentima, predstavnicima medija i partnerskim kompanijama u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice.

 

Uz novi naziv, sadržajni i vizuelni rebrending, Vienna osiguranje je okončala proces integracije u Vienna Insurance Group – najveću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja u preko 50  kompanija širom svijeta te preko 25.000 zaposlenih bilježi godišnji premijski prihodi veći od devet milijardi eura.

 

„Sretna sam da su naši dosadašnji uspjesi prepoznati i u internacionalnim okvirima te nagrađeni na način kako smo sebi i našim klijentima samo mogli poželjeti. Naime, pridruživanje timu najboljih, grupaciji VIG koja je sinonim stabilnosti i stručnosti u pružanju finansijske zaštite od rizika, je garant našeg još uspješnijeg poslovanja u budućnosti. Uz višestoljetnu tradiciju i ekspertizu naše matične kompanije sa sjedištem u Beču te uz već postojeću poslovnu orijentaciju kojom pomjeramo shvatanje života na viši nivo, nudeći različite usluge tokom cijelog trajanja osiguranja, našim osiguranicima želimo učiniti dostupnim što veći broj proizvoda kreiranih u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.“ kazala je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja u Bosni i Hercegovini.

 

O novom nazivu i korporativnom dizajnu zvanice je detaljnije upoznao g. Gabor Lehel, Predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja, a koji je tom prilikom rekao: „Odabir novog naziva nije bio težak zadatak te smo ga zajedno sa kolegama u Sarajevu jako brzo usaglasili. Naime, kompanija je najjači osiguravatelj na tržištu životnog osiguranja, sa jedinstvenim pristupom u promicanju zdravog stila života, a sve u cilju povećanja kvalitete života građana Bosne i Hercegovine. Jedini logičan izbor je bio da takva kompanija nosi snažan i jedinstven naziv odnosno da bude imenovana prema Vienna (Beču) sjedištu naše grupacije i gradu koji već duži niz godina nosi titulu najpoželjnijeg grada za život na svijetu.“

 

Vienna osiguranje nastavlja svoje poslovanje nepromijenjeno tj. kao samostalna kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine, prisutna na istim lokacija kao i do sada te identične organizacione i kadrovske strukture. Također, zadržavajući fokus na podsticanju prevencije i izgradnje zdravog životnog stila, ostao je nepromijenjen i dosadašnji slogan kompanije “Danas za Vaše sutra”.

 

‘’Obzirom na naš dokazano uspješan poslovni model i proaktivan pristup koji nas je izdvojio od ostalih, odlučili smo se isto zadržati, ali uz značajna unapređenja. Naime, uz novi korporativni identitet, kreativna rješenja kao i TV spot koji osvaja „na prvu“, donosimo profesionalnu svježinu na tržište osiguranja u BiH. Istovremeno, otvaranjem na društvenim mrežama, implementacijom on-line shopa, mogućnošću on-line prijave osiguranih slučajeva, inovativnim proizvodima osiguranja i digitalnim kanalima prodaje, uspostavljamo još efikasnije načine komunikacije sa našim osiguranicima i partnerima te nudimo veći kvalitet usluga.“ – naglasila je Mujanović.

 

Ova osiguravajuća kuća tokom 15 godina  poslovanja postala je  jedna od vodećih u segmentu životnih osiguranja sa najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH. Tokom 2017. godine,  kompanija je  svrstana među TOP 3 u BiH s više od 219.000 zaključenih ugovora o osiguranju i gotovo 155 miliona KM aktive.