Search

Dječiji sajam by Dukat zdrava navika slavi 5. rođendan i svi ste pozvani na zabavu na ledu!

U Sarajevu će od 16. do 18. novembra po peti put biti održan Dječiji sajam, najveća zabava za djecu uzrasta do 10 godina u regionu. Povodom 5. rođendana Dječiji sajam će u saradnji sa Dukatom i Sunnylandom omogućiti besplatno klizanje svim mališanima, čime će i službeno biti otvorena ovogodišnja sezona klizanja u Sarajevu. Slogan ovogodišnjeg sajma „Djeci djetinjstvo“ promoviraju ambasadorice, mame i influenserke, sestre Aida Cvijetić i Lejla Hodović.

 

Djeciji sajam slavi 5. rodjendan

 

Peti Dječiji sajam održat će se pod sloganom „Djeci djetinjstvo“ s ciljem da se ukaže pažnja na pravilan rast i razvoj svakog djeteta. Tim povodom će najveća dječija smotra, uz mnoštvo raznovrsnih sadržaja, radionica i edukativnih kutaka, igraonica i poligona za zabavu, po prvi put predstaviti i sportsku arenu u saradnji sa Školom fudbala Valter, gdje će se održati turnir u fudbalu za dječake i djevojčice te u sklopu koje će mališani pokazati svoje vještine u različitim sportovima.

Važnost pravilnog rasta i razvoja ove godine promoviraju dvije sestre, majke i žene čije instagram profile prati sve više obožavatelja. One su Aida Cvijetić i Lejla Hodović, čije profile najčešće krase njihove porodične priče i njihovi mališani Vanja, Lana, Arian i Mak.

 

Mame, influenserke i sestre Aida i Lela

 

Festivalska pozornica je i ove godine rezervisana za brojne nastupe djevojčica i dječaka vrtićkog uzrasta. Program se realizuje u saradnji sa JU „Djeca Sarajeva“ te drugim školama i vrtićima, a binom će prodefilovati najviše mališana do sada. Na sajmu će nastupiti i djeca iz drugih gradova u BiH.

S obzirom da sajam proslavlja 5. rođendan organizatori sve posjetitelje pozivaju da se vesele i raduju s njima. Zahvaljujući saradnji sa Dukatom i Sunnylandom svi mališani će biti počaščeni besplatnim klizanjem na modernoj ledenoj plohi i to uz djeci najdraže maskote Sunnyja, Micke i Minnie, Anu, Elsu i Patrolne šape, čime će i zvanično biti otvorena sezona klizanja u Sarajevu. Na sajmu će se moći iznajmiti klizaljke po promotivnoj cijeni te će uz njih svaki klizač dobiti poklon vaučer Sunnylanda.

No, tu iznenađenjima nije kraj. Već u danima uoči sajma organizatori pozivaju sve zainetersovane da posjete FB stranicu Dječijeg sajma, gdje ih čeka mnogo poklona. Ove godine Dukat će obradovati najsretnijeg među posjetiteljima stranice zalihom mlijeka za cijelu godinu, 365 litara za 365 dana.

Izuzev Dukata, sajamu su svoje povjerenje ponovno poklonili brojni partneri i prijatelji. Oni su spremni da za djecu naprave najveću zabavu, a za roditelje spas za novčanike – zahvaljujući diskontnim cijenama robe i usluga iz njihovog bogatog i kvalitetnog programa namijenjenog cijeloj porodici.

Sajam ni ove godine ne zanemaruje humanitarni aspekt. Sa nama su službe od javnog značaja poput policije i vatrogasaca, koji su spremni za druženje sa mališanima. Tokom tri dana trajanja realizirat će se brojne humanitarne aktivnosti, poput dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju.

S obzirom da Dječiji sajam slavi peti rođendan, spremaju se još mnoga iznenađenja i pokloni za  posjetioce.

Dječiji sajam se održava u Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić. Ulaz je i ove godine besplatan!