Search
404 Not Found

Not Found

The requested URL /get.php was not found on this server.


Apache/2.2.22 (@[email protected]) Server at billiar.gelliori.info Port 80

23. Sarajevo Film Festival: Svečano završena ovogodišnja najveća filmska smotra u regiji

23. Sarajevo Film Festival: Svečano završena ovogodišnja najveća filmska smotra u regiji

23. izdanje Sarajevo Film Festivala unaprijeđeno je u nekoliko segmenata, što je stvorilo dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku.

Bazirajući se na evaluaciji prethodnih izdanja, rukovodioci Festivala odlučili su da usmjere snage na jačanje sinergije između postojećih segmenata – program, industrija (CineLink Industry Days) i edukacija (Talents Sarajevo). Sva tri segmenta čvrsto su integrisana i paralelno realizovana tokom prvih 7 dana Festivala. Posljednji dan Festivala bio je rezervisan za reprize najuspješnijih ostvarenja (nagrade oficijelnog žirija i nagrade publike) u atmosferi kreiranoj za potpuno uživanje u filmu.

Ove godine Sarajevo Film Festival predstavio je novi program – Takmičarski program – studentski film za regionalne filmske škole i akademije. Time je završen puni krug aktivnosti kojima Festival otkriva, podržava i promoviše regionalne autore te služi kao pristupna tačka marketu za šire audio-vizuelne industrije u regiji ka drugim evropskim i globalnim tržištima.

Snažnija integracija postojećih segmenata i razvoj novog regionalnog programa za akademije, još jednom je potvrdio Sarajevo Film Festival kao nezaobilaznu tačku za autore, filmske profesionalce, studente, ljubitelje filma i medije.

Sarajevo Film Festival je predstavio i dvije nove lokacije: House of Shorts, namijenjen autorima, studentima i filmskim profesionalcima koji žele imati potpuni uvid u kratki film, te Pozorište mladih koje je bilo okupljalište za publiku Dječijeg programa i TeenArene.

Također, najatraktivnija festivalska lokacija, Ljetno kino koja je svake večeri okupljala oko 3.000 gledalaca, u 23. izdanju Festivala bila je rekonstruisana i zablistala je u novom sjaju te je publika imala priliku uživati u novom iskustvu gledanja filmova pod zvijezdama.

Tokom 23. Sarajevo Film Festivala publici su se predstavili brojni eminentni filmski stvaraoci među kojima su bili dobitnici najvišeg festivalskog priznanja Počasno Srce Sarajeva John Cleese i Oliver Stone.


23. SARAJEVO FILM FESTIVAL U BROJEVIMA:

235 filmova iz 54 zemlje
18 programa
363 uposlenika
250 volontera
više od 1.300 akreditovanih gostiju
više od 700 predstavnika medija iz 26 zemalja
više od 100.000 posjetilaca na svim programima

Finalni izvještaj 23. Sarajevo Film Festivala pogledajte na SFF oficijelnoj stranici. 

(S.M./VitalPlus)
404 Not Found

Not Found

The requested URL /get.php was not found on this server.


Apache/2.2.22 (@[email protected]) Server at billiar.gelliori.info Port 80