Search

Meggle ProVie surutka osvojila sudionike 3. Kongresa kirurga BiH

Meggle ProVie surutka osvojila sudionike 3. Kongresa kirurga BiH

Od 23.-26. 10. 2014. u Mostaru je održan 3. Kongres kirurga Bosne i Hercegovine. Na tako važnoj manifestaciji Meggle team je odlučio predstaviti proizvod čiji je glavni benefit – zdravo!

Riječ je o novom Meggle proizvodu – ProVie, voćnoj surutki s dva različita okusa – jagoda i brusnica 330 ml i naranča i marakuja 330 ml.

Poznato je da surutka potiče pozitivne biokemijske procese u organizmu.

PROTEINI kojima je surutka bogata, sprečavaju osteoporozu, reguliraju razinu kolesterola, zaustavljaju nastajanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet općenito te smanjuju stres. Proteini iz surutke su odlični i za kožu jer pomažu da se veziva kože rastežu što predstavlja prevenciju protiv starenja kože.

Jedna, možda i najznačajnija stvar kod surutke jeste to da ona REGENERIRA JETRU, a poznato je da jetra ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u tijelo, a važna je u detoksikaciji organizma, pa nas tako štiti i od raznih toksina kojima je naše tijelo izloženo.

Surutka sadrži mnogobrojne B VITAMINE. Vitamin B2 je iznimno važan za rast i vid te podržava brojne mehanizme u organizmu. Pospješuje pamćenje i koncentraciju jer štiti živčane stanice i omogućuje provođenje signala kroz živčani sustav.

Fuad Pasic

ProVie surutku preporučuje i doc. dr. med. sci. Fuad Pašić,šef Odjeljenja za opštu abdominalnu hirurgiju UKC Tuzla

Surutka sadrži brojne za organizam važne minerale kao što su KALIJ, FOSFOR I KALCIJ. Dovoljan unos kalija važan je jer pomaže održavanje ravnoteže minerala u tijelu. Fosfor s druge strane podupire oslobađanje energije iz hrane.

Mliječni šećer koji se nalazi u surutki POSPJEŠUJE RESOPCIJU KALCIJA IZ HRANE. Koliko je kalcij važan govori podatak da je to najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu. Od 1-1,5 kg kalcija sadržanog u ljudskom organizmu, 99% se nalazi u kostima i zubima za čiju izgradnju je neophodan i nezamjenjiv.

Surutka se smatra jednim od najboljih prirodnih proizvoda, koji OBNAVLJAJU CRIJEVNU FLORU, zato je i važna kao super hrana za dijete. Surutka je prepuna hranjivih supstanci, koje potpomažu umnožavanje acidofilnih bakterija. One djeluju kao prirodan antiseptik, koji uništava ili sprečava razvoj patogenih mikroorganizama.
Meggle misli na Vaše zdravlje!

(Sponzorisani članak)