Search

Petogodišnjica Solgara na bh. tržištu

Petogodišnjica Solgara na bh. tržištu

Stručnim predavanjem za ljekare i farmaceute koje je održano 17.12.2014. godine u Kongresnoj sali poslovnog centra Unitic u Sarajevu, obilježena je petogodišnjica prisutnosti branda Solgar na bosanskohercegovačkom tržištu.

Pozvani gosti i partneri imali su priliku uživati slušajući predavanje profesorice dr. Zelija Velija-Ašimi na temu: „Primjena dodataka prehrani u endokrinologiji i dijabetologiji“ i predavanje magistre Bilsene Šahman na temu:„Dodaci prehrani – lifestyle ili potreba“.

Nakon što su publici prezentirane znanstvene spoznaje o pozitivnim učincima korištenja dodataka prehrani, SALVUS BH generalni zastupnik branda Solgar u BiH, počastio je sve prisutne keteringom i prigodnim druženjem.

Prisutan na svjetskom tržištu od 1947. godine, Solgar je postao sinonim za kvalitetu i nenadmašnu brigu za detalje koju su prepoznali i potrošači u BiH.

”Solgar se prvi put našao na policama apoteka u BiH 2009. godine te je od tada postao nezaobilazan dio svakodnevne brige o zdravlju i njegovom unaprjeđenju. Izuzetno smo ponosni na postignuti uspjeh tokom ovih pet godina”, kazala je Meliha Rušidović Alić, direktorica SALVUS BH.

Solgar proizvodi zadovoljavaju različite prehrambene navike i potrebe različitih životnih stilova te posjeduju Halal i Kosher certifikate. Svi Solgarovi dodaci prehrani sadrže pažljivo izbalansirane sastojke optimalnog učinka, maksimalne iskoristivosti, sa najmanje opterećenja za organizam. Solgar je prvi u svijetu predstavio vegetarijanske kapsule i vegetarijanske meke želatinske kapsule te nastoji iz svojih inovativnih formulacija što je više moguće izbaciti alergene. Gotovo su svi proizvodi bez šećera, soli, škroba, kvasca, kukuruza, soje, pšenice i glutena, a niti jedan ne sadrži konzervanse, umjetne boje ni umjetne okuse. Solgar za dodatke prehrani odabira svježe bilje, vrhunske kvalitete, strogo kontrolirane čistoće koje se tretira posebnom smjesom antioksidansa pod imenom PhytO2x™ kako bi se očuvala svježina biljnih sastojaka. Na taj način dobiva se prvoklasni biljni standardizirani proizvod sa svim sinergističkim i korisnim učincima koje jedino priroda može dati.

Solgar želi unaprijediti opće zdravlje i dobro osjećanje korisnika svojih proizvoda. To nastoji postići tako da svoje proizvode ekskluzivno distribuira širom svijeta, isključivo u saradnji sa obrazovanim osobljem, koje trajno i sveobuhvatno educira o dodacima prehrani, prehrani i nutricionizmu. Na taj način educirano osoblje može korisnike Solgar proizvoda savjetovati i usmjeravati kroz širok raspon dostupnih mogućnosti suplementacije.