Search

Ekspert protiv nadutosti i gasova

Ekspert protiv nadutosti i gasova

Bez obzira kakav život vodite i da li jedete zdravu ili manje zdravu hranu sigurno ste imali neugodnu pojavu nadutosti i gasova koja nekada toliko smeta da Vam pokvari dan.

Nadutost i gasove mogu da izazovu stres, razne vrste nezdrave ali i zdrave hrane, trudnoća, određeni lijekovi, gazirana pića…

Kako se riješiti nadutosti i gasova?

Za rješavanje nadutosti i dosadnih nakupljenih mjehurića zraka, savjetuje se prije svega izbjegavanje stresa, određene vrste hrane, pića, kao i svega onoga što ih izaziva. Također, rješenje ovog problema se nalazi i u upotrebi preparata koji u sebi sadrži simetikon – hemijski neaktivnu komponentu koja djeluje isključivo u crijevima i tako oslobađa od gasova. Zbog svoga djelovanja u crijevima i hemijske neaktivnosti, koriste ga trudnice i dojilje, ali se godinama koristi i kod novorođenčadi usljed kolika.
Simetikon je našao svoje mjesto i u kućnim apotekama pacijenata koji imaju bilo kakvu drugu terapiju ili hroničnu bolest, a pate od ove neugodne pojave. Danas se simetikon može naći samo u apotekama u tečnom stanju ili malim mekim kapsulama laganim za gutanje ili granulama prijatnog okusa limuna koje se jednostavno otope u ustima. Granule su posebno pogodne za osobe koje se mnogo kreću jer one omogućavaju da uzmu svoju dozu bilo kad i bilo gdje i jednostavno uživaju u okusu limuna!

Espumisan®easy za cijelu porodicu

Espumisan® easy u svome sastavu sadrži simetikon koji je hemijski neaktivan tj. djeluje čistom fizikom i ne prelazi iz crijeva u krv tako da ga mogu koristiti svi, bez obzira na godine ili eventualno druge lijekove koje koriste. Espumisan® easy je ekspert protiv nadutosti i gasova za cijelu porodicu, pa čak i za trudnice i dojilje! Espumisan® easy se veoma jednostavno koristi, dovoljno je da saspete sadržaj kesice u usta i uživate u okusu limuna. Espumisan® easy – za prijatniju svakodnevnicu i veće samopouzdanje!

U svim apotekama bez ljekarskog recepta!

(PR ČLANAK)