Search

Solgar B-kompleks s vitaminom C

Solgar B-kompleks s vitaminom C

Osjećate li manjak energije, umorni ste i iscrpljeni, pao vam je imunitet, koža vam je bez sjaja? Možda odgovor leži u nedostatku vitamina B.

Vitamine B kompleksa čini sjajan tim 8 vitamina topljivih u vodi, koje je potrebno redovito nadoknađivati jer ih organizam ne može sam sintetizirati. Najučinkovitiji su kada ih se u organizam unosi sve zajedno jer jedan podupire ili unaprjeđuje učinak drugog.

Vitamini B kompleksa imaju značajnu ulogu u svim metaboličkim procesima na staničnoj razini. Vitamini B1, B2, B3, B5, B6 i biotin su neophodni za stvaranje energije, dok vitamini B1, B2, B3, biotin i B12 doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Važna je uloga i vitamina B2, B6, folne kiseline i vitamina B12 u stvaranju krvnih stanica te smanjenju umora i iscrpljenosti dok vitamini B2, B3 i biotin doprinose održavanju kože i sluznice. Važna uloga biotina je i u održavanju kose.

Solgar B-kompleks s vitaminom C je sinergijska formulacija, potpuno prirodnog podrijetla bez šećera, soli, škroba, kvasca, kukuruza, soje, pšenice i glutena te ne sadrži konzervanse,umjetne boje ili umjetne okuse.

Važno je upamtiti: vitamini B skupine ne debljaju i nemaju nikakvu kalorijsku vrijednost, kao uostalom ni (svi) ostali vitamini.