Search

Raiffeisen banka nagradila šest najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu

Raiffeisen banka nagradila šest najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu

Raiffeisen banka BiH nagradila je šest najboljih studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu i na taj način nastavila s kontinuiranom podrškom ovoj visokoškolskoj ustanovi, čija saradnja datira još od 2009. godine.

 

Predsjednik uprave Raiffeisen banke u BiH Karlheinz Dobnigg i dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo Marina Finci juče su potpisali Memorandum o nastavku saradnje, a Dobnigg je najboljim studentima Akademije uručilo nagrade od po 1.000 KM. Nagrađeni studenti su: Adi Kubur, Amina Šećić, Denis Haračić, Emina Saldić, Ena Dujmović i Maida Garić. 

“Na ovaj način želimo podržati ove umjetnike te im dati priliku da predstave svoje radove javnosti, a obzirom da su izložbe prodajnog karaktera svi ljubitelji umjetnosti mogu dati svoj doprinos ovim mladim ljudima kupovinom njihovih umjetničkih djela“, izjavio je Dobnigg, te dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata kojim Banka potvrđuje svoju opredjeljenost društveno odgovornog poslovanja – ovoga puta u segmentu umjetnosti i kulture.

“Raiffeisen banka je dugogodišnji partner Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, te se u ime Akademije i studenata iskreno zahvaljujem na kontinuiranoj saradnji i podršci. Ovakva podrška mnogo znači našim studentima, jer se valorizuju i nagrađuju najbolji studenti koji će svojim entuzijazmom i stečenim znanjem afirmirati kulturu u našoj zemlji. Podrška koju Akademija dobija kroz saradnju sa Raiffeisen bankom je podrška partnera koji razumije probleme u umjetnosti koja se bori za pravo vrednovanje i istinsko mjesto u društvu“, izjavila je prof. Finci.

Tokom prethodnih godina, u Raiffeisen GALERIJI postavljeno je sedam zajedničkih i preko 40 samostalnih izložbi studenata. Izložbe se mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, od 08:00 do 16:00 sati.

ftglr

 

Prateći principe svoje strategije održivosti, Raiffeisen banka također podržava i brojne projekte iz područja obrazovanja, sporta, okoliša i humanitarnog djelovanja, te na taj način nastoji svoj ekonomski uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj djeluje.

 

(S. M.)