Search

Nalgesin® S – za odmor bez boli

Nalgesin® S – za odmor bez boli

Nalgesin® S je analgetik proizveden u Krki. On efikasno liječi glavobolju, zubobolju, menstrualnu bol, bolove u zglobovima i mišićima, kao i bol u leđima. Nalgesin® S djeluje brzo i ima dugodjelujući efekat.

Uobičajeni režim doziranja jeste jedna tableta svakih osam do dvanaest sati. Početna doza može biti udvostručena odnosno mogu se uzeti dvije tablete odjednom ili u razmaku od jednog sata.

Nalgesin® S je namijenjen za samoliječenje blage do umjerene akutne somatske boli koja ne traje duže od deset dana. Posjeta ljekaru je neophodna ukoliko bol ne prolazi kroz nekoliko dana ili je udružena sa nekim drugim simptomima, što može značiti da je bol simptom nekog ozbiljnijeg oboljenja.

Kako Nalgesin® S djeluje?

Nalgesin S u svom sastavu ima aktivnu suptancu naproksen natrijum. On pripada grupi nesteroidnih antiinflamatornih lijekova (NSAIL). Oni inhibiraju sintezu enzima ciklooksigenaze (COX) i na taj način sprječavaju nastajanje prostaglandina tj. medijatora upale. Prostaglandini su molekule koje su uključene u različite fiziološke procese na nivou ćelije, i u isto vrijeme imaju važnu ulogu u razvoju boli, upale i povišene tjelesne temperature.

Zašto trebate imati Nalgesin® S pri ruci i kada krenete na odmor?

Nalgesin® S ima brojne prednosti u smislu olakšavanja boli:

Reducira različite vrste boli

– Naproksen natrijum ima brz početak analgetskog djelovanja zahvaljujući brzom rastvaranju u crijevima što za rezultat ima brzu i potpunu apsorpciju. Oslobađanje od boli se postiže unutar 15 minuta.

– Naproksen ima dugo poluvrijeme eliminacije, koje osigurava dugotrajni efekat.

– Zbog svoje niske toksičnosti i dobre tolerancije, ali na prvom mjestu – zbog svoje efikasnosti, ovaj lijek je postao popularan širom svijeta.

(PR ČLANAK)

KRKA_Nalgesin_Plakat-A5 landscape.cdr