Search

NEOFEN čepići 60 i 125 mg

NEOFEN čepići 60 i 125 mg

NEOFEN čepići 60 i 125 mg je novi Belupov proizvod za snižavanje povišene tjelesne temperature; ublažavanje blagih do umjereno jakih bolova poput boli pri nicanju zubi, zubobolje, glavobolje; uganuća, istegnuća, te za ublažavanje grlobolje i uhobolje; i ublažavanje bolova i povišene tjelesne temperature kod gripe i prehlade.

NEOFEN čepići 60 mg je lijek indiciran u liječenju djece u dobi od 3 mjeseca do 2 godine i namijenjen je za rektalnu primjenu. Ne smije se koristiti u djece mlađe od 3 mjeseca bez savjeta liječnika. Lijek se ne smije primjenjivati u djece tjelesne mase manje od 6,0 kg. Najveća dnevna doza NEOFEN 60 mg čepića iznosi od 20 – 30 mg/kg tjelesne mase, podijeljeno u tri do četiri pojedinačne doze.

NEOFEN čepići 125 mg je lijek indiciran u liječenju djece u dobi od 2 do 6 godina i namijenjen je za rektalnu primjenu. Ne smije se koristiti u djece mlađe od 2 godine bez savjeta liječnika. Lijek se ne smije primjenjivati u djece tjelesne mase manje od 12,5 kg.

Prije upotrebe pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetovati se sa ljekarom ili farmaceutom.