Search

Bonnisan – novi proizvod kompanije Himalaya Herbals

Bonnisan – novi proizvod kompanije Himalaya Herbals

Bonnisan je dodatak prehrani koji se može koristiti za liječenje i prevenciju probavnih tegoba kod dojenčadi i male djece. Bonnisan se može nabaviti u obliku sirupa i kapi.

Proizvodi Himalaya Herbals Helthcare su prirodnog porijekla. Cijenjeni su u preko 70 zemalja širom svijeta. Nude prirodnu i efikasnu brigu za zdravlje svih generacija. Proizvodi koji potiču od Himalaya Herbals Healthcare su napravljeni od ekstrakata biljaka vrhunskog kvaliteta i prašaka tih biljaka uzgajanih na čistim poljima Himalaya.

Bonnisan kapi i sirup imaju povoljan učinak na zdravlje novorođenčadi i djece. Djeluju tako da normalizuju probavnu funkciju. Ukupno 13 biljnih komponenti koje se nalaze u sastavu kapi sadrže bioaktivne tvari sa blagotvornim efektom na smirivanje i uklanjanje digestivnih poremećaja kao što su grčevi, gasovi, proljev ili zatvor. Pomažu u probavljanju hrane, stimulišu apetit, čime dovode do povećanja tjelesne mase. Regulišu rad crijeva pa su korisne i kod proljeva i zatvora. Smanjuju vraćanje hrane (bljuckanje tipično za bebe) i podrigivanje koje se javlja nakon obroka. Time također smanjuju povraćanje koje može biti izazvano podrigivanjem. Smanjuju i uznemirenost za vrijeme nicanja zubi, ali nemaju sedativni učinak.

Kako se primjenjuju Bonisan sirup i kapi?

Bonnisan sirup koji je pakovan u bočici od 120 ml se primjenjuje: Dojenčad do 1 mjeseca starosti – 1/4 do 1/2 čajne kašike (do 2,5 ml). Dojenčad od 1 do 6 mjeseci – do jedna (1) čajna kašika dnevno. Dojenčad od 6 mjeseci do 1 godinu – dvije (2) čajne kašike dnevno. Djeca od 2 godine – dvije do tri (2-3) čajne kašike dnevno.

Bonnisan kapi koje su pakovane u bočici od 30 ml se primjenjuju: Novorođenče – 5-10 kapi 3 puta u toku dana. Dojenčad (bebe od 1 do 6 mjeseca života) – 10-20 kapi 3 puta u toku dana. Dojenčad (bebe od 6 mjeseci do 1 godine života) – 1 čajna kašika 2-3 puta na dan.

Imaju li navedeni preparati nekih kontraindikacija?

Veliki broj kliničkih ispitivanja su pokazali da je Bonnisan potpuno neškodljiv, efikasan i da nema zabilježenih kontraindikacija ukoliko se primjenjuje u preporučenoj dozi, i preporučenu dozu ne treba prekoračivati. Ne sadrži umjetne boje, arome, alkohol niti sedative.

Gdje se mogu kupiti Bonisan kapi i sirup?

Preparati se zahvaljujući generalnom distributeru i uvozniku Veledrogeriji Medimpex iz Sarajeva mogu kupiti u apotekama širom Bosne i Hercegovine.