Search

Želimo vam zdravu, sretnu i uspješnu 2015. godinu

Želimo vam zdravu, sretnu i uspješnu 2015. godinu

Kako biste postigli zdrav, sretan i uspješan život u Novoj godini, prenosimo vam nekoliko savjeta stručnjaka.

Pokušajte ostvariti novogodišnju odluku da smršavite tako što ćete se pridržavati reducirane i zdrave prehrane, kao i redovne vježbe. U tome vam može pomoći vođenje dnevnika u koji ćete zapisivati informacije bitne za postizanje novogodišnjih ciljeva.

Smanjite pušenje i unos alkohola.  Osim postizanja zdravijeg života, time ćete uštedjeti i novac.

Pokušajte ukloniti stres iz svog života. Ponekad malo stresa može da podigne energiju i potakne vas na borbu, ali hronični stres povećava rizik ili pogoršava nesanicu, depresiju, gojaznost, srčane bolesti i druge tegobe.

Volontiranje može povećati osjećaj sreće, stoga se preporučuje pomaganje drugim ljudima, provođenje više vremena sa prijateljima i porodicom. Istraživanja su pokazala da ljudi koji imaju bogatiji socijalni život duže žive od onih koji nemaju socijalnog života.

Također, dodatna edukcija može pomoći napredak u karijeri, upoznavanje novih prijatelja, kao i povećanje mentalne sposobnosti.

Više spavajte. Nedostatak sna je povezan sa povećanim rizikom za gojaznost i pojavu dijabetesa.

Kada vam se pruži prilika, otputujte negdje. Radost i dobrobit putovanja i godišnjeg odmora traje i nakon što se vratite s puta i odložite kofere, a također redovan godišnji odmor je povezan i sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti.

Stoga, ovakve i slične novogodišnje odluke neka svima budu ispunjene i donesu zdravlje i blagostanje svim našim čitateljima.

Zdravu, sretnu i uspješnu Novu godinu želi vam Vaš Vital Plus magazin.