Search

Pobijedite umor

Pobijedite umor

Umorni ste, iscrpljeni, pospani? Osjećate se bezvoljno? Ne očajavajte!

Riječ je o zdravstvenom poremećaju koji najčešće pogađa senzibilnije osobe i one podložne utjecaju meteoroloških prilika, a osim što slabi odbrambene snage organizma, smanjuje i radnu sposobnost i može dovesti do depresije. Ovo su itekako dovoljni razlozi da se svako ko osjeća neki od simptoma zapita kako može sebi što efikasnije pomoći.

Pravilna, redovna i zdrava prehrana su glavni uvjet za jačanje imuniteta. Organizmu je potrebna brza prilagodba na svaku promjenu, a to često iziskuje više energije nego što mu može osigurati sam bazalni metabolizam. Zbog toga se preporučuje i upotreba suplemenata sa visokim sadržajem vitamina, minerala i antioksidansa, a oni su najbolji „borci“ protiv bolesti.

Immunogran  je novi preparat na našem tržištu, ali već dobro poznat u zemljama zapadne Europe. Pomoći će vam da ojačate svoj imunitet, naročito u ovom periodu kada su smanjene rezerve vitamina i minerala u organizmu zbog jednolične prehrane tokom zime.

Immunogran  predstavlja preparat jedinstvenog sastava i originalne njemačke recepture, bez glutena i laktoze, a sadrži 7 esencijalnih aminokiselina, 7 vitamina i 7 minerala. Zahvaljujući kombinaciji aminokiselina sa vit. C, betakarotenom, cinkom i selenom Immunogranima široku primjenu prvenstevno kod jačanja imunološkog sistema. Vitamini C, B2, B12, folna kiselina i magnezij doprinose smanjenju umora u slučajevima stresa i psihičkih opterećenja.

I ne treba zaboraviti, imunološki sistem treba ”njegovati” tokom cijele godine, a ne samo zimi ili kada se pojave neki od znakova njegovog slabljenja jer zdrav i uravnotežen imunološki sistem čini jedan od osnovnih preduvjeta za zdravlje čovjeka.

(PR ČLANAK)