Search

Konkurs za najbolji dječiji crtež, pjesmu i priču o temi “Moja bajka – grad, ulica i park”

Konkurs za najbolji dječiji crtež, pjesmu i priču o temi “Moja bajka – grad, ulica i park”

Povodom obilježavanja Dana osoba s cerebralnom paralizom FBiH, 17. oktobra, četvrte godišnjice Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH (Savez) i Dječije nedjelje, Savez raspisuje Konkurs za najbolji dječiji crtež, pjesmu i priču na temu „Moja bajka – grad, ulica i park“.

Konkurs je otvoren do 05. oktobra 2015. godine, a pravo učešća imaju sva djeca osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine i međunarodnih škola u BiH.

U okviru glavne teme, predlažemo uže teme: Moja omiljena bajka, Svijet mašte, Mjesto, gdje je sve lijepo, Sve boje duge, Moj grad, Omiljeno mjesto u mom gradu, Park u mom mjestu, Moja ulica, Igre u mojoj ulici, Igre u mom parku.

Predviđeno je 6 prvih nagrada, 3 u kategoriji osnovnih škola i 3 u kategoriji srednjih škola: za najbolji crtež, najbolju pjesmu i najbolju priču. Prve nagrade su: knjiga Naša vizija budućnosti – inkluzija osoba s cerebralnom paralizom i inaktivitetna osteoporoza, objavljivanje crteža, pjesme i priče u prvoj sljedećoj knjizi Saveza i na web stranici Saveza.

Šest drugih nagrada, 3 u kategoriji osnovnih škola i 3 u kategoriji srednjih škola: za crtež, pjesmu i priču. Druge nagrade su: objavljivanje crteža, pjesme i priče u prvoj sljedećoj knjizi Saveza i na web stranici Saveza.

Šest trećih nagrada, 3 u kategoriji osnovnih škola i 3 u kategoriji srednjih škola: za crtež, pjesmu i priču. Treća nagrada je objavljivanje crteža, pjesme i priče na web stranici Saveza.

Crteže, pjesme i priče slati na adresu Asima Ferhatovića 2, 71000 Sarajevo, s naznakom Za Konkurs.

Rezultati će biti objavljeni na web stranici Saveza www.cpafbih.org i na FB stranici www.facebook.com/savezcp.